Dilego.bg

Скандинавски стил за Вашия дом

05.10.2022

0

Скандинавски стил за Вашия дом

Жилищните тенденции идват и си отиват. Една година минимализмът е на мода, след това максимализмът отново цари, една година дизайнерите се кълнат в горчично жълто, друга година „задължителните" аксесоари в този цвят са нежелателни... И тогава открихме скандинавският стил. Простота, чистота и уют като противопоставяне на суровата северна природа и тъмните зими.

Изглежда животът в скандинавски стил няма просто да излезе от мода. Напротив, печели все повече привърженици за своята умереност, устойчивост и връщане към природата. И Вие ли сте попаднали под неговата магия? Като начало се опитайте да подредите само една стая в апартамента, следвайки примера на скандинавците.

Светла и просторна всекидневна

Забравете тъмните цветове и елегантните аксесоари. Пространството, където се събира цялото семейство и където прекарвате по-голямата част от деня си, трябва да е добре осветено, семпло и практично обзаведено. Светлите цветове прогонват мрака на есенните и зимните дни, а минималистичното оформление прави почистването много по-лесно. В крайна сметка, кой би искал да прекара дните си с кърпа за прах в ръка, по-добре е да се насладите на свободното си време със семейството!

Калъфка за възглавница/паун, 45 x 45 смУдобна спалня

Целенасочено подредената спалня е не само лесна за поддръжка, но и подпомага възстановяването и почивката Ви. Отново заложете на светли цветове и семпли декорации, които действат успокояващо. Разбира се, естественият текстил като памук, вълна, лен или кожа и приятното и приглушено осветление са даденост.

Баня от естествени материали

Скандинавският стил е чудесен и за Вашата баня. Не се страхувайте да комбиниратеМивка от естествен камък FOSSIL DIVERO - малка няколко естествени материала заедно. Светло дърво като стенна облицовка, мивка от естествен камък, плочки от речни камъчета или може би стъклени шкафове оптически ще разширят и проветрят пространството на банята. Не забравяйте детайлите под формата на аксесоари за баня, килими и завеси за баня.

Живейте Hygge!

Коледно декоративно осветление – 200 LED, топло бялоДокато чехите дадоха на света думата „робот", датчаните допринесоха със също толкова известната дума „hygge" (въпреки че оригиналната форма на думата hyggelig идва от норвежки). Hygge – това са свещи, чаша какао, топла вана, любим филм, но и аксесоари за дома като рошави калъфи и пухкави възглавници. Накратко Hygge е всичко, което предизвиква усещане за щастие, сигурност, топлина и уют дори в най-обикновеното ежедневие. Особено през есента трябва да се поглезите.

Обратно към блога

Дискусия към статията (0)

Вашето име
Въведете Вашето име
имейл за връзка
Въведете своя имейл
Вашето съобщение
Въведете Вашето съобщение
Данните, маркирани с * , са задължителни
Зареждане
Зарежда се