Dilego.bg

Лято в собствен басейн

28.07.2022

0

Лято в собствен басейн

Не сте фен на обществените басейни, обичате дискретността, а не блъсканицата? От нашия асортимент можете да изберете басейн според Вашите желания, който да поставите в собствената си градина и така да се наслаждавате на горещите летни дни в уюта на Вашия дом. Разбира се, поддръжката също е важна
и ние разполагаме с целия асортимент, така че не се колебайте, а заповядайте и се запознайте с него.

Как да изберем правилния размер?

Необходимо е да се съобразим с колко място разполагаме и дали искаме да плуваме в басейна илиINTEX Басейн FLORIDA JUNIOR 2,0 X 3,0 X 0,75 м без филтрация просто да се забавляваме. За да плува възрастен в басейна, изберете дълбочина на водата най-малко 80-90 см.

Редовна поддръжка и филтриране

Не забравяйте да инсталирате висококачествена филтрация преди да използвате басейна, което ще осигури необходимото качество и спестяване на вода. Има два основни метода за филтриране – патронен и пясъчен.

  • Патронната филтрация е подходяща за случайно използване на басейна и за малки басейни с диаметър до прибл. 3,66 метра. Ще я използвате особено при басейни с надуваем пояс. Тази филтрация гарантира, че водата преминава през патрона, върху който полепват дори много малки замърсявания. Недостатъкът е, че лесно се запушва. Следователно трябва да се сменя няколко пъти през един сезон.
  • Пясъчната филтрация работи на принципа на пречистване на водата със силициев пясък. Поддържа се лесно и ще издържи няколко години. Подходяща е за басейни със здрава конструкция и по-големи размери (с диаметър над 3,66 метра).

Аксесоари за почистване

  • Химия за басейна - поддържа водата кристално чиста. Ще я отърве от нежеланите бактерии, вирусиMARIMEX Хлор комплекс 5в1 1,6 кг и водорасли. Тя ще помогне на филтъра да премахне всички микроскопични частици, ще балансира pH и ще омекоти водата.
  • Солинатори за басейни - Спестете до 85% от химикали за басейна. Предлагаме MARIMEX CHLOR KOMPLEX 5V1 1.6 KG, нов тип хлоратор, благодарение на който можете да спестите пари от химикали за басейна и да постигнете по-чиста вода.
  • Термопомпи
  • Пречистване на водата без хлор

Ако искате да използвате басейна извън плувния сезон, инвестирайте в покриването му. Висококачествено лятно (соларно) платно предпазва водата от мръсотия и охлаждане, а също така спомага за частично затопляне на водата. Зимният брезент от по-дебел материал пък не позволява на бактериите и водораслите да се размножават.

Обратно към блога

Дискусия към статията (0)

Вашето име
Въведете Вашето име
имейл за връзка
Въведете своя имейл
Вашето съобщение
Въведете Вашето съобщение
Данните, маркирани с * , са задължителни
Зареждане
Зарежда се